Svampkrustader

Svampkrustader
Foto: TV4

Passa på när det är kantarelltid eller använd svamp på burk, i så fall behöver du två burkar. Fyll formarna strax innan krustaderna ska serveras, annars blir de mjuka.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 8 krustadformar
  • 400 g färska kantareller
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1,5 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 cl portvin
  • lite soja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Ansa svampen och fräs den med smöret i en kastrull tills all vätska kokat in.
  2. Pudra över mjölet och späd med grädden lite i sänder. Krydda med salt och peppar och småkoka cirka 30 minuter. Smaka av med soja och portvin.
  3. Fyll krustaderna strax före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept