Svampfylld cannelloni

30 m
4
Svampfylld cannelloni
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Från Nyhetsmorgon

Vegetariska cannelloni fyllda med champinjoner och getost. Enkel och god rätt som är lika god i matlådan dagen efter.

11 augusti 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 250 g färska pastaplattor (6 st)
  • 4 dl färdig tomatsås
  • 1,5 dl riven ost (ca 60 g)

Fyllning

  • 300 g champinjoner
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g chèvreost

Till servering

  • sallad
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek svamp, lök och rosmarin i smör under omrörning utan att de tar färg, ca 5 min. Tillsätt vitlöken mot slutet. Salta och peppra.
  3. Blanda svampen med crème fraiche och chèvre.
  4. Fördela blandningen på pastaplattorna, rulla ihop och lägg i en smord, ugnssäker form med skarven nedåt.
  5. Häll på tomatsås och strö över ost. Gratinera högt upp i ugnen ca 20 min.
  6. Servera med en grönsallad och nymalen svartpeppar från kvarn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept