Styckjunkartoast

Styckjunkartoast
Foto: TV4

En välsmakande toast med allehanda svenska sommaringredienser. Servera som förrätt. Styckjunkare är en militär gradbeteckning som använts från 1600-talet ända in på 1970-talet i Sverige.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g rökt lax
  • 100 g skalade räkor
  • 1 liten knippa dill
  • 2 gula lökar
  • 3 hårdkokta ägg
  • 2 msk ljus fransk senap
  • 1 krm riven muskot
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2-3 msk chilisås
  • 0,5 dl gräddfil
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör till stekning
  • 4 msk sikrom (ca 50 g)
  • 4 fräscha dillvippor
  • 1 citron i klyftor

Gör så här

  1. Finhacka lax, räkor, dill, lök och ägg och lägg i en bunke. Blanda i en annan bunke senap, muskot, majonnäs och chilisås.
  2. Vänd ner lite åt gången av majonnäsröran i laxhacket. Rör till sist ner gräddfilen och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Stek brödskivorna i lite smör. Fördela styckjunkarblandningen på den varma toasten. Toppa med 1 msk sikrom. Lägg på en dillvippa och en citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept