Stuvad ängsyra med krutonger

Stuvad ängsyra med krutonger
Foto: TV4

Naturen bjuder på mycket gratismat. Som alternativ till ängssyra kan du pröva att stuva kirskål eller löktrav. Plocka på...

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500-600 g ängssyra
  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5-3 dl grädde, tjock
  • salt och peppar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 4 skivor formbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Skölj bladen och repa bort den grövsta biten av nerven. Grovhacka bladen och lägg dem i en stor kastrull med smöret. Låt dem smälta tills de ändrar färg.
  2. Pudra över mjölet och rör om. Späd efter hand med grädden till en stuvning och låt alltsammans småputtra. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera stuvningen med ägg och nystekta brödtärningar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept