Stekt svartbröd med laxröra

30 m
4
Stekt svartbröd med laxröra
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 200 g kallrökt lax
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 rödlök
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk röd rom
  • 0,5 tsk salt
  • 1 pkt svartbröd alt hembakat
  • smör, till stekning
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Ta en liten stekpanna, tillsätt smör och pressa en vitlöksklyfta in i pannan.
  2. Låt pannan värmas, under tiden skär du svartbröden i lagom tjocka skivor, så att de inte brister under stekningen.
  3. Stek skivorna i vitlökssmöret. Brödet bör stekas i ca 5 minuter på medelvärme så att det drar i sig smaken av vitlök och smör.
  4. När brödet är färdigt sätter du den på tallrik och tillägger laxröra på brödet.
  5. Skala rödlöken, skär sedan både laxen och rödlöken i små bitar.
  6. Lägg laxen och rödlöken i en skål, tillsätt kryddorna och citronsaften. Till sist lägger du till crème fraîchen och blandar mycket lätt.
  7. Sätt i kylen och stå ca 15 minuter för att dra åt sig smakerna.
  8. Servera med en valfri, lätt sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept