Stekt halloumi med ett fågelbo av frisk rotfruktssallad

Stekt halloumi med ett fågelbo av frisk rotfruktssallad
Foto: TV4

Strimlade betor och majrovor i limemarinad serveras med kryddig halloumi samt yoghurtsås.

Dryckestips: Ljus lager, Cobra

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
26 maj 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Rotfruktssallad

  • 2 majrovor
  • 2 rödbetor
  • 2 gulbetor
  • 2 polkabetor
  • 2 limefrukter, saften
  • 2-3 tsk kokossocker
  • 5-6 isbitar

Halloumi

  • 300 g halloumi
  • 2 tsk spiskummin,
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk gurkmeja
  • kokosolja, att steka i

Yoghurtdressing

  • 4 msk naturell yoghurt
  • 2 msk ringlad chiliolja

Gör så här

  1. Rotfruktssallad
    Skala och skiva rotfrukterna tunt med hjälp av en assistent eller mandolin. Skär dem sedan i samma bredd som tjockleken, så att det blir tunna fyrkantiga stavar.
  2. Lägg sedan strimlorna i en skål och pressa lime över. Tillsätt vatten så att strimlorna precis täcks och lägg i några isbitar. Tillsätt 2-3 teskedar kokossocker och rör runt. Låt stå och dra i kylskåp under tiden du förbereder resten av middagen.
  3. Halloumi
    Stek halloumin precis innan den ska ätas och krydda den med spiskummin, paprika och gurkmeja.
  4. Servera halloumin och rotfruktssalladen med en klick yoghurt som du ringlar chiliolja över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept