Stekt falukorv med tomat- och paprikasås

25 m
4
Stekt falukorv med tomat- och paprikasås
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 600 g falukorv
  • 2 röda paprikor, gärna spetspaprika
  • 1 gul lök
  • 1 king solo-vitlök
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 röd chili
  • 1-2 burk krossade tomater
  • bulgur till 4 personer
  • 2 krukor bladpersilja
  • 1 citron, skalet av
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt anvisning på paketet.
  2. Hacka paprikan och löken grovt, skiva chilin och finhacka vitlök och rosmarin. Fräs mjukt i olivolja utan att ta färg. Häll i krossade tomater och låt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt.
  3. Skiva falukorv i grova skivor och stek dem gyllenbruna på båda sidor i olja.
  4. Hacka bladpersilja fint. När bulguren är klar - låt den lufta och vänd sedan ner den med gaffel i en skål. Riv över citronskal och blanda ner persiljan med gaffel. Toppa med lite olivolja.
  5. Servera med den färdigstekta falukorven i tomat- och paprikasåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept