Kycklingsallad med rödbetor och chèvre

20 min
4
Kycklingsallad med rödbetor och chèvre
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Ett härligt smakmöte! Servera salladen som varmrätt, gör den i en stor skål och sätt fram på buffén, eller packa ner den i picknickväskan och njut den under bar himmel.

4 juni 2009
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 4 st urbenade kycklinglår
  • 4 st rödbetor färska ( ev. går det att byta ut mot inlagda rödbetor)
  • 2 huvud romansallad
  • 1 ask rödbetsskott
  • 50 g pinjenötter
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 st stor rödlök
  • 1 ask röda mangoldskott
  • 1 st liten chèvreost t.ex. St Maure
  • 0,5 dl jungfruolja
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 0,5 dl honung
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Börja med att koka rödbetorna i saltat vatten, skala dem när de fortfarande är varma och skär dem i klyftor.
  2. Skala och skiva rödlöken. Rosta pinjenötterna i en panna utan fett tills de fått en gyllenbrun färg.
  3. Plocka och skölj salladsbladen, skölj och dela tomaterna. Skär getosten i önskade bitar.
  4. Salta peppra och stek kycklinglåren tills de är färdiga, cirka 3 minuter på varje sida, beroende på tjockleken på låren. Dela dem sen i lagom bitar.
  5. Blanda ihop salladen, börja med rödbetor, kyckling, chèvre, pinjenötter och tomater. Blanda sen honungen med balsamicovinägern och jungfruoljan. Häll drygt hälften i salladen och blanda den. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela salladen på 4 tallrikar, garnera med salladsbladen, rödbetsskotten och avsluta med att ringla lite balsamicohonung runt om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept