Ett härligt smakmöte! Servera salladen som varmrätt, gör den i en stor skål och sätt fram på buffén, eller packa ner den i picknickväskan och njut den under bar himmel.
4 rödbetor färska (ev. går det att byta ut mot inlagda rödbetor)
2 romansallad
1 ask rödbetsskott
50 g pinjenötter
1 ask körsbärstomater
1 rödlök (stor)
1 ask röda mangoldskott
1 chèvreost (t ex St Maure)
0,5 dl extra virgin olivolja
2 msk balsamvinäger
0,5 dl honung
salt
vitpeppar
Gör så här
Börja med att koka rödbetorna i saltat vatten, skala dem när de fortfarande är varma och skär dem i klyftor.
Skala och skiva rödlöken. Rosta pinjenötterna i en panna utan fett tills de fått en gyllenbrun färg.
Plocka och skölj salladsbladen, skölj och dela tomaterna. Skär getosten i önskade bitar.
Salta peppra och stek kycklinglåren tills de är färdiga, cirka 3 minuter på varje sida, beroende på tjockleken på låren. Dela dem sen i lagom bitar.
Blanda ihop salladen, börja med rödbetor, kyckling, chèvre, pinjenötter och tomater. Blanda sen honungen med balsamicovinägern och jungfruoljan. Häll drygt hälften i salladen och blanda den. Smaka av med salt och peppar.
Fördela salladen på 4 tallrikar, garnera med salladsbladen, rödbetsskotten och avsluta med att ringla lite balsamicohonung runt om.