Tiramisù

Tiramisù
Foto: Joel Wåréus

Tiramisù är en italiensk färskostdessert med marsalavin och espressokaffe. Receptet är hämtat ur boken Stefanos Italia.

11 oktober 2011
4

Du behöver

  • 500 g mascarponeost
  • 16 st savoiardikex
  • 150 g strösocker
  • 5 st ägg, gulor och vitor separerade
  • 2 dl marsalavin
  • 2 dl espressokaffe
  • kakao

Gör så här

  1. Vispa äggulor och strösocker poröst.
  2. Tillsätt därefter mascarponeosten och vispa i ytterligare 3 minuter.
  3. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i mascarponekrämen.
  4. Blanda kaffe med marsalavin.
  5. Doppa kexen i blandningen, två åt gången.
  6. Varva de doppade kexen med mascarponekräm i portionsglas, till exempel martiniglas.
  7. Varva två lager kräm och två lager kex, avsluta med mascarponekräm.
  8. Strö över lite kakao som avslutning.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept