Tiramisù

Tiramisù
Foto: Joel Wåréus
Från Efter tio

Tiramisù är en italiensk färskostdessert med marsalavin och espressokaffe. Receptet är hämtat ur boken Stefanos Italia.

11 oktober 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g mascarponeost
  • 16 st savoiardikex
  • 150 g strösocker
  • 5 st ägg, gulor och vitor separerade
  • 2 dl marsalavin
  • 2 dl espressokaffe
  • kakao

Gör så här

  1. Vispa äggulor och strösocker poröst.
  2. Tillsätt därefter mascarponeosten och vispa i ytterligare 3 minuter.
  3. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i mascarponekrämen.
  4. Blanda kaffe med marsalavin.
  5. Doppa kexen i blandningen, två åt gången.
  6. Varva de doppade kexen med mascarponekräm i portionsglas, till exempel martiniglas.
  7. Varva två lager kräm och två lager kex, avsluta med mascarponekräm.
  8. Strö över lite kakao som avslutning.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept