Chicken tikka masala

30 min
4
Chicken tikka masala
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Bamba

Det sägs att den här kryddiga, indiska rätten från början faktiskt uppfanns i England. Servera den med nykokt basmatiris, naanbröd och den friskt myntasmakande Raitan!

Basmatiris klibbar mindre än andra rissorter och doftar väldigt gott.

Naanbröd finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller specialaffärer.

12 september 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 dl basmatiris
  • 1 kanelstång
  • kardemumma, hela kärnor
  • gurkmeja
  • salt
  • 300 g kyckling
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 0,5 hackad röd chili
  • 1 gul eller röd paprika
  • 3 salladslökar
  • 2 tsk garam masala
  • 0,5 dl hackad koriander
  • 1 msk hackad ingefära
  • 3 dl grädde
  • 3 msk tomatpuré

Raita

  • 0,5 gurka
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl mynta
  • ev vitlök

Gör så här

  1. Mät upp riset och lägg det i dubbla mängden kallt vatten, 8 deciliter. Tillsätt kanelstång, några kardemummakärnor och lite gurkmeja. Salta lätt och låt det koka upp.
  2. Bryn kycklingen i smör. Tillsätt vitlök och de hackade grönsakerna. Krydda med garam masala, koriander och ingefära.
  3. Häll i grädden och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar.
  4. Raita
    : Strimla gurkan och blanda den med matlagningsyoghurten. Strimla myntan och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen tillsammans med det kryddiga riset och raitan och eventuellt lite naanbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept