Sjömansbiff

Sjömansbiff
Foto: Stefan Hellström
Från Nyhetsmorgon

Öldoftande husmanskost som passar perfekt i vardagen. Ska naturligtvis avnjutas med en kall öl. /Stefan Persson

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

6 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1,5 kg potatis, fast
  • 2 st gula lökar
  • 700 g lövbiff
  • paprikapulver
  • Svartpeppar, efter smak
  • Salt, efter smak
  • 7 dl mörkt öl
  • vatten
  • 1,5 msk flytande kycklingfond

Serveras med

  • God sallad
  • Svartvinbärsgelé
  • inlagda gurkor

Gör så här

  1. Krydda biffen med paprikapulver, svartpeppar och salt.
  2. Stek hastigt på hög värme på båda sidor.
  3. Skiva löken.
  4. Salta och bryn på svag värme cirka 4 minuter.
  5. Skala och skiva potatisen i 0.5 centimeter tunna skivor.
  6. Ta en tjockbottnad gryta. I den varvar du potatis, kött och lök.
  7. Gör flera skikt och avsluta med potatis.
  8. Slå på öl, buljong och vatten så att vätskan täcker potatisen, köttet och löken.
  9. Krydda överst med peppar, paprikapulver och salt.
  10. Koka upp med lock och sänk sedan värmen så att det bara sjuder svagt i 45 minuter till 1 timma.
  11. Servera gärna med en god sallad, svartvinbärsgelé och inlagda gurkor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept