Sashimi på tonfisk

1h 30 min
4
Sashimi på tonfisk
Foto: TV4
1h 30 min
4

Du behöver

Tonfisk

  • Tonfiskfiléer fryst i block

Sallad

  • mango
  • ruccola
  • babyspenat
  • röd lök

Lag

  • 2,5 dl kikkoman soja
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 dl sesamolja
  • 2,5 dl socker
  • 1 st spansk peppar
  • 1 st ingefära
  • 2 st thaipeppar
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Sallad
    Hacka mangon i småbitar, strimla rödlöken och blanda tillsammans med ruccola och spenatblad.
  2. Lag
    Koka upp sojan, vattnet, sesamoljan och sockret i en kastrull, hacka under tiden upp ingefära, spansk peppar och thaipeppar.
  3. Lägg i dessa i kastrullen och småputtra i ca 30 sekunder.
  4. Riv skalet på limen och häll i detta i kastrullen tillsammans med saften från limen.
  5. Ställ kastrullen att svalna helt.
  6. Tonfisk
    Låt tonfisken tina och lägg den i den kalla lagen för att marinera i cirka en timme.
  7. Stek sedan tonfisken på hög värme i cirka 8 sekunder på varje sida.
  8. Skiva tonfisken och häll lite lag över både tonfisken och salladen.
  9. Servera tillsammans med mangosalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept