Ssam dak bulgogi

POPULÄRT
Ssam dak bulgogi
Foto: Magnus Skoglöf
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Ssam dak bulgogi

17 ingredienser

Bulgogi är Koreas nationalrätt och görs traditionellt på biff. Själv tycker jag om att göra den på kyckling. Det här är min paradrätt när det vankas fest. Receptet går bra att dubbla och allt, förutom stekningen, går att förbereda och är gott både till vardag och fest. /Jennie

Recept ur kokboken Mycket smak på nolltid

_
_

Ingredienser

portioner

Kycklingbulgogi

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk gochujang
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 3 klyftor vitlök, rivna

Rädissallad

  • 2 knippen rädisa
  • 2 salladslökar
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk svarta sesamfrön

Koreansk chiliaioli

  • 1 dl majonnäs, gärna hemslagen
  • 0,5 msk gochujang (eller sriracha samt 1 tsk honung)
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök, riven

Till servering

  • japanskt ris, nykokt (eller koreanskt ris)
  • salladsblad

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till kycklingbulgogi förutom kycklingen till en marinad.
  2. Skär kycklingen i munsstora bitar och lägg kycklingen i marinaden. Låt marinera i minst 20 minuter eller mer, gärna över natten, i så fall i kylskåp.
  3. Skiva rädisorna så tunt som möjligt, gärna på mandolin och skiva salladslöken. Blanda risvinäger och strösocker tills sockret har lösts upp. Häll över rädisor och salladslök, rör om och låt stå och dra i 15 minuter. Strössla svarta sesamfrön på toppen.
  4. Blanda samman majonnäs, gochujang, sesamolja och vitlök till en stark aioli.
  5. Stek kycklingen till gyllene och genomstekt. Servera med ris, koreansk chiliaioli, rädissallad och sallatsblad.