Sparrissoppa

Sparrissoppa
Foto: TV4

Färsk, fryst eller sparris på burk. Välj efter tillgång och kassa. Du får en fin mild soppa som passar särskilt bra till en fin vårmiddag.

14 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 bunt färsk sparris
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala sparrisen om det behövs - i annat fall tina den djupfrysta. Dela sparrisen i två delar, en rotdel och en knoppdel. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg först i rotdelarna, när de är halvkokta lägger man ner knoppdelen som ska koka kortare tid än rotdelen. Passa noga så att sparrisen inte kokar sönder. Ta upp sparrisen ur kokspadet.
  2. Spara ca 1 dl av kokspadet från sparrisen och koka upp det med buljong. Gör en redning, smält smör i en kastrull. Tag av kastrullen från värmen och rör ner mjölet. Klicka i redningen under omrörning till önskad konsistens och låt koka i 4-5 minuter. Slå i den lätt vispade grädden. Skär sparrisen i mindre bitar. Lägg ner dem i soppan.
  3. Krydda soppan med salt och peppar och servera den i djupa, varma tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept