Sparris med mandelsmör

Sparris med mandelsmör
Foto: TV4

Här kan du antingen använda vit eller grön sparris. För båda gäller att du knäcker av den nedre, hårda delen. Vit sparris skalar du dessutom lätt med potatisskalare. Grön sparris behöver inte skalas.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600-800 g sparris
  • 100 g smör
  • 1 paket mandelflis
  • salt

Gör så här

  1. Lägg sparrisen med knopparna åt samma sida i en kastrull och sjud den i lättsaltat vatten tills den är klar, men fortfarande har spänsten kvar. Känn med en sticka. Låt den rinna av och lägg upp den på ett fat.
  2. Rosta mandeln lätt i torr stekpanna. Salta över när den är klar.
  3. Smält smöret så det blir lätt brynt, slå det över sparrisen och strö på mandeln och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept