Sparris i paket

Sparris i paket
Foto: TV4

Det lättaste sättet att ansa grön sparris är att bara knäcka av stjälkarna längs ner, de bryts automatiskt av där de är hårda.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600-800 g grön sparris
  • 1 paket bacon
  • 75 g smör
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 3 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Ansa sparrisen och koka den knappt klar i lättsaltat vatten. Låt den rinna av, dela den i 4 knippen.
  2. Linda en baconskiva runt varje knippe och lägg på ett ugnsfat. Tärna resten av baconet och strö det på. Hyvla smöret över. Sätt in fatet i ugnen en kort stund, så att smöret smälter och baconet blir knaprigt.
  3. Hacka äggen. och blanda med persilja. Lägg upp knippena på fat med ägghacket runtom och slå smöret över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept