Sparris i filodeg

Sparris i filodeg
Foto: TV4

Det här är en rolig förrätt som du kan förbereda och sedan bara baka i ugnen strax innan gästerna kommer.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 knippor grön sparris
  • 4 ark filodeg
  • 1 uppvispat ägg
  • 0,5 dl skivade hasselnötskärnor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Ansa sparrisen. Kavla ut filodegen och skär dem i bitar så att den räcker upp på hälften av sparrisarna och det blir ca 5 cm deg som ska gå omlott. Rulla in sparrisarna i var sin degrulle och klistra ihop med äggsmet. Platta till den sidan som ska bli botten, så att den kan stå stadigt.
  2. Lägg rullarna med skarven neråt i en smord ugnssäker form. Pensla degen med resterande ägg och strö på nötter. Hit kan rätten förberedas.
  3. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Servera rullarna stående ungefär som en julkärve.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept