Sötpotatisfalafel med citrontahini och rödkålssallad

35 m
4
35 m
4

Du behöver

Falafel

  • 2 sötpotatis
  • 3 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kikärtor
  • 1,5 dl kikärtsmjöl
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 2 dl sesamfrön
  • 1 gul lök

Tahini

  • 4 dl tahini
  • 4 msk citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk citronzest

Rödkålssallad

  • 0,5 rödkålshuvud, grovhackad
  • 15 cocktailtomater, delade på två
  • 2 msk grönaoliver, finhackade
  • 2 dl granatäpple
  • 4 msk koriander, finhackad
  • 4 msk mynta, finhackad
  • 5 msk limejuice
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Falafel
    Skala och riv sötpotatisen. Skala och dela löken i mindre bitar. Häll kikärterna i ett durkslag, spola dem under kallt vatten och låt dem rinna av.
  3. Lägg alla ingredienser, utom sesamfrön, till falafeln i en matberedare och mixa till en slät massa.
  4. Forma bollar och rulla dem i sesamfrön. Jobba med vattensköljda händer så är det lättare att forma. Lägg bollarna på en ugnsplåt och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Citrontahini
    Blanda samtliga ingredienser och ställ i kylen.
  6. Sallad
    Skiva rödkålen grovt. Plocka av myntabladen och koriandern och strimla dem. Blanda allla ingredienser. Vänd ner limesaften, olivolja salta och peppra.
  7. Till servering
    Servera falaflarna med salladen och tahini.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept