Sveriges mästerkock i samarbete med BIC Megalighter, grill - och braständare

Snabbgravad lax med gravlaxsås och en touch av kaffe

1,5 h
4
Snabbgravad lax med gravlaxsås och en touch av kaffe
Foto: TV4
1,5 h
4

Du behöver

Gravlaxsås

  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk fransk senap
  • 3 msk socker
  • 0,5 apelsin, skal från
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 dl rapsolja
  • 3 msk kaffe
  • 2 msk dill, fint skuren
  • salt och vitpeppar

Snabbgravad lax

  • 200 g laxfilé
  • 1 dl socker
  • 1 dl salt
  • 0,5 dl kaffebönor, grovmalda

Rödkåls- och äppelsallad

  • 0,25 rödkålshuvud
  • 2 äpplen, fint tärnade
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk apelsinskal, finrivet
  • 1 tsk apelsinsaft
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Gravlaxsås
    Blanda ihop alla ingredienser utom olja, kaffe och skuren dill. Droppa sedan i oljan under omrörning så att såsen tjocknar. Blanda därefter i kaffet och smaka av med salt och peppar.
  2. Snabbgravad lax
    Blanda socker, salt och kaffebönor. Täck laxen med blandningen och låt det stå i kyl i minst 1 h. Skölj av laxen och torka av den. Skär sedan upp den i tunna skivor.
  3. Rödkåls- och äppelsallad
    Strimla rödkålen fint och blanda med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box
Sveriges mästerkock i samarbete med BIC Megalighter, grill - och braständare

Fler goda recept