Snabb måndagspasta med tofusås och champinjoner

koket.se
Snabb måndagspasta med tofusås och champinjoner
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Snabb måndagspasta med tofusås och champinjoner

12 ingredienser

20 m

Vegetarisk vardagsmiddag som går snabbt och enkelt att tillaga. En krämig pasta med parmesan, vitlök, tofu och champinjoner.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g spaghetti
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl valnötter
  • 75 g parmesanost
  • 1 kruka basilika (eller timjan)
  • ca 250 g silkestofu
  • salt
  • peppar
  • 500 g champinjoner
  • 2 msk rapsolja
  • 65 g bladspenat
  • 0,5 citron, skal och saft

Gör så här

  1. Koka pastan al dente. Häll av pastan och spara ca 1 dl av kokvattnet.
  2. Skiva vitlöken tunt, rosta valnötterna i en torr panna. Riv parmesanen. Hacka halva krukan med basilika/timjan.
  3. Mixa tofu, vitlök, valnötter, timjan/basilika, salt, peppar och hälften av den rivna parmesanen tills det är slätt.
  4. Riv eller skiva svampen i mindre bitar, sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja. Stek svampen gyllene i oljan.
  5. Ta stekpannan från värmen, rör ned pastan samt den mixade såsen, spenaten och blanda runt ordentligt, tillsätt lite av pastavattnet för en smidigare konsistens.
  6. Servera med resterande basilika/timjan, parmesan och lite riven citron!