Smörstekta kantareller

23 augusti 2011
Smörstekta kantareller
Foto: TV4

Det här är ett väl beprövat gammalt recept på hur man steker gula kantareller för bäst smak. Servera svampen på en bit rostat bröd så har du en förrätt som är lika enkel som fantastisk!

20 m
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 4 dl färska gula kantareller
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar.
  2. Lägg den kalla svampen i en gjutjärnspanna, hetta upp och låt vätskan som bildas ånga bort.
  3. När all vätska är borta, lägg i smör och stek svampen under fem minuter. Krydda med salt och peppar.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Mortlar från kända varumärken

Mortlar Se fler

Fler goda recept