I samarbete med Scan

Smörgåstårta på nytt sätt!

20 m
4
20 m
4

Du behöver

  • 12 skivor kavring (eller annat bröd)
  • 1 pkt Järpish Lime & chili
  • 1 tomat, stor skivad (eller två mindre)
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 passionsfrukt
  • 1 pkt färskost, pepparrotssmak, 175 g
  • 1 pkt färskost neutral, 300 g
  • Några salladsblad
  • 0,5 gurka, finhackad
  • 10 sockerärtor finhackade
  • Gräslök, grovt hackad
  • aromatkrydda eller liknande

Gör så här

  1. Skär ut 12 runda ringar ur kavringen med hjälp av kanten på ett glas. (3 till varje smörgåsbakelse).
  2. Stek 10-12 Järpishar tills de fått en fin stekyta, låt svalna.
  3. Blanda den hackade gurkan och sockerärtorna med lite av gräslöken och cirka hälften av den neutrala färskosten. Krydda med lite aromatkrydda.
  4. Bred ett första lager färskost med pepparrotssmak på brödet. Lägg på en tomatskiva och några salladsblad. Lägg på nästa brödskiva och bred färskosten med gurka och sockerärtor i. Skiva 2 järpishar och lägg ovanpå.
  5. Bred den tredje brödskivan med neutral smak, strö över rödlöken, gräslöken och lite passionsfrukt på toppen. Avsluta med en dekorativ Järpish-halva på toppen. Mums!
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept