Smördegsinbakad gravlax med gräslöksås

Smördegsinbakad  gravlax med gräslöksås
Foto: TV4

Den här laxen är tänkt att serveras kall. Laga den i förväg så blir den enkel att servera. Receptet kan dubbleras och blir då en utmärkt bufférätt.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 2 smördegsplattor
  • 600 g gravad laxsida utan ben
  • 250 g färsk spenat
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning
  • 1 ägg till pensling

Gräslökssås:

  • 4 dl gräddfil
  • 1 knippa gräslök
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs spenaten i smör. Krydda med salt och peppar. Kavla ut smördegen. Lägg på spenat och lax. Rulla ihop till en rulle.
  2. Lägg rullen med skarven neråt på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 15 minuter. Ta ut och låt kallna helt. Skiva upp i portionsbitar precis innan servering.
  3. Gräslökssås: Skär gräslöken smått. Blanda ner den i gräddfilen tillsammans med citronsaft. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept