Skogens guld i uppeggad salladskupa

45 m
4
Skogens guld i uppeggad salladskupa
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

Äggstanning

  • 4 ekologiska ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar

Skogens guld

  • 5 dl förvällda kantareller
  • 2 dl grädde
  • 2-3 msk ekologiskt smör
  • 1 ekologisk lök
  • 1 tsk ekologisk färsk persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 huvud ekologisk isbergssallad
  • 12 ekologiska cocktailtomater

Gör så här

  1. Äggstanning
    Smörj formarna. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Knäck äggen i en bunke, tillsätt grädden, salt och vitpeppar, vispa i ca 30 sekunder.
  3. Häll smeten i smörade småformar och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills omeletten börjar få lite färg. Ta ut.
  4. Svampstuvning
    Lägg svampen i en stekpanna och koka av vätskan. I med smör, lök och persilja på medellåg värme. Tillsätt fett och låt svampen steka till det knäpper i den, ca 5-10 minuter.
  5. På med grädde. Tillsätt salt och peppar. Koka sedan på svag värme 10-15 minuter. Smaka av.
  6. När omeletten är klar ställer man omeletterna i salladsbladen, häller svampstuvningen i gropen på omeletten. Och dekorerar med cocktailtomaterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept