Skinkrullar med avokado och sparris

Skinkrullar med avokado och sparris
Foto: TV4

En snabblagad förrätt som ger en festlig inledning till en middag. Den måste dock göras i sista stund eftersom avokadon kan mörkna annars.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 avokado
  • 16 gröna sparrisar
  • 1 tomat
  • 1 gul lök
  • 8 skivor kokt skinka
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 krm tabasco
  • några droppar pressad citronsaft

Till servering:

  • vinägrett
  • paprikastrimlor
  • isbergssallat

Gör så här

  1. Gröp ur avokadon och mosa köttet, pressa några droppar citron i moset och blanda om. Tärna tomaten och skala och hacka löken. Blanda ner tomat, lök och tabasco i avokadon, krydda med salt och peppar. Ansa sparrisen och koka dem i 5-8 minuter beroende på tjocklek. skölj dem i kallt vatten.
  2. Lägg röran på skinkskivorna, lägg sparris över och rulla ihop.
  3. Strimla sallaten och fördela på fyra assietter. Lägg på skinkrullarna och dekorera med paprikastrimlor. Ringla över vinägrett.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept