Skaldjur Pater Noster på hembakat knäckebröd

45 m + 2 h
4
Skaldjur Pater Noster på hembakat knäckebröd
Foto: TV4
45 m + 2 h
4

Du behöver

Hembakt knäcke

  • 1 dl nötter, blandade osaltade
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl nyponmjöl
  • 1 dl müsli
  • 1,5 dl linfrön
  • 1 dl brödmix
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 msk linfröolja

Gott smör

  • 4 msk smör
  • 4 msk mascarpone
  • 4 tsk kaviar

Sås

  • 2 msk majonnäs
  • 4 msk crème fraiche
  • 2 msk mascarpone
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk röd chili

Gratinerade skaldjur

  • 2 msk linfröolja
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 4 havskräftstjärtar, färska
  • 8 ostron, färska
  • 16 räkor, färska
  • 2 msk olivolja
  • 6 tsk parmesan, riven

Gör så här

  1. Knäckebröd
    Börja med att hacka nötterna fint och koka upp vattnet.
  2. Blanda alla torra ingredienser och nötterna och tillsätt oljan och det heta vattnet. Rör ihop och låt stå i kylen 1 h.
  3. Sätt ugnen på 160 grader.
  4. På två plåtar brer du ut degen på bakplåtspapper, ta ett papper och lägg över, kavla ut degen jämt över plåten och grädda i 1 h i ugnen. Om brödet känns mjukt låt det stå kvar på eftervärmen tills det hårdnat.
  5. Kaviarsmör
    Rör ihop ingredienserna och ställ i kylen till serveringen.
  6. Sås
    Rör ihop alla ingredienser till såsen och ställ in i kylen fram till servering.
  7. Gratinerade skaldjur
    Sätt ugnen på 190 grader.
  8. Gör en marinad på linfröolja, pressade vitlöksklyftor och finhackad persilja och marinerna havskräftstjärtarna.
  9. Lägg i ostronskalet 4 räkor 1 havskräftstjärt och lossa ostronet. Häll över en 0,5 msk olivolja och strö över en 1,5 tsk av den rivna parmesanosten i varje ostron.
  10. Gratinera i ugnen i cirka 15 minuter. och servera tillsammans med knäckebrödet, smöret och såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept