Sébastiens saffranssockerkaka

Du behöver

  • 200 g ägg (4 st)
  • 200 g cassonade- eller strösocker
  • 200 g vetemjöl
  • 5 g bakpulver
  • 200 g osaltat smör + lite
  • 10 g saffran konfiterad i socker o cognac (eller 0,5 g saffran)
  • smör, till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 210 grader.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt och poröst i en bunke, antingen för hand eller med elvisp. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör försiktigt.
  3. Smält smöret med saffran och rör ner även det med en slickepott.
  4. Häll smeten i en smord avlång sockerkaksform, eller skär ut en bit bakplåtspapper som passar perfekt i formen (så slipper du smörja och diska formen). Grädda kakan längst ner i ugnen i cirka 40 minuter. Kontrollera med en liten kniv om den är klar innan du tar ut den.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept