Kantarellpizza med västerbottenost

Du behöver

Deg:

  • 50 g jäst
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,5 dl ljummet vatten, ca. 40 grader
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olja
  • 7-7 1/2 dl vetemjöl

Tomatsås:

  • 1 burk hela skalade tomater
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt & peppar

Kantarellfyllning:

  • 1,5 l (ca) kantareller
  • 2 msk smör
  • 3-4 charlottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 dl (ca) västerbottenost
  • salt & peppar
  • ca 1-2 dl persilja till garnering

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över vattnet så att jästen löser sig. Tillsätt salt, olja och hälften av mjölet.
  2. Arbeta samman alla ingredienserna och tillsätt resten av mjölet. Knåda degen väl i ca 5 minuter.
  3. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  4. Kavla ut degen till braspannestorlek,. Antingen blir det två tunna pizzor eller en tjockare pan-pizza. Lägg dem /den på mjölad plåt.
  5. Lägg på fyllningen och grädda i 275 grader i ca 10 minuter.
  6. Fyllning:
  7. Tomatsås: Fräs lök och vitlök i smöret.
  8. Häll i tomatburken och resten av ingredienserna i kastrullen och låt det sjuda i ca 40 minuter.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Kantarellfyllning: Hacka lök och vitlök.
  11. Stek kantareller, vitlök och charlottenlök i smör.
  12. Salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept