Lamminnerfilé med sallad

20 min
4
Lamminnerfilé med sallad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
20 min
4

Du behöver

  • 600 g lamminnerfilé
  • 2 msk smör, margarin eller olja
  • flingsalt
  • peppar

Sallad

  • 2 huvuden sallad, t ex rosé-, ekblads-, eller huvudsallad
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 dl hasselnötter

Citronette

  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 2 tsk honung
  • salt, peppar

1 sats Gremolata

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron, skal
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Hetta upp fett i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Bryn lammfi léerna runt om. Salta och peppra. Stek köttet ca 2 min på varje sida. Ta köttet från värmen.
  2. Sallad: Skölj salladen och riv den i mindre bitar. Skölj tomaterna och dela dem. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Blanda citronetten och smaka av. Lägg sallad, tomater och nötter i en vid skål eller på ett fat och blanda. Skeda över citronetten. Skär lammfi léerna i skivor och lägg på salladen. Strö sist över gremolata.
  3. Servera som förrätt (300 g kött) eller som huvudrätt (600 g kött) med potatisgratäng eller ugnsstekt sötpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept