Sallad på kantareller

Sallad på kantareller
Foto: TV4

De riktigt stora kantarellhattarna kan användas för att fylla med något välsmakande. Det måste dock vara en mild smak, eftersom kantarellen i sig är så kryddig.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st lök, gul
  • 1 dl korngryn, kokta
  • 16 st kantarellhattar, stora
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Till servering:

  • basilikablad

potatisbollar

  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i smör och låt korngrynen fräsa med en stund. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg kantarellhattarna, några i taget, i kall stekpanna. Hetta upp och fräs till vätskan puttat bor. Fräs sedan i smör och krydda med salt och peppar. Rulla hattarna runt fyllningen som strutar.
  3. Lägg upp kantarellhattarna på fyra assietter. Dekorera med basilikablad och potatisbollar. Droppa över balsamvinäger öre servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept