Från TV4

Sallad med räkor och röd pesto

Sallad med räkor och röd pesto
Foto: TV4
Från TV4

Det blir både vackert och gott att göra pesto som innehåller soltorkade tomater. Här serveras peston till stekta eller grillade jätteräkor.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 16 jätteräkor
  • olja till stekning
  • salt
  • 0,25 isbergssallatshuvud
  • 250 g mâchesallat
  • 0,5 röd paprika
  • Röd pesto:
  • 1,5 dl soltorkade tomater i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl pinjenötter eller cashewnötter
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl riven parmesanost
  • ev olivolja

Tillbehör:

  • rhode island-sås
  • 4 citonklyftor

Gör så här

  1. Pesto: Häll av men spara oljan från tomaterna. Mixa tomater, vitlök, nötter, basilika och parmesanost, spä med oljan från tomaterna. Det är viktigt att blandningen täcks med olja, annars kan den lätt torka ut. Om oljan från tomaterna inte räcker, komplettera med olivolja.
  2. Hetta upp lite olja i grillpanna eller stekpanna, lägg i jätteräkorna och stek på hög värme i några minuter. Krydda med salt.
  3. Bryt isbergssallaten i bitar. Blanda isbergssallat, mâchesallat och jätteräkor och fördela salladsblandningen på tallrikar, toppa med röd pesto. Strimla paprikan och lägg på, garnera med en citronklyfta och servera med rhode island-sås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept