Saftiga rabarbermuffins

NYHET
saftiga rabarbermuffins
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Saftiga rabarbermuffins

14 ingredienser

30 m

Hilda bjuder på riktigt saftiga rabarbermuffins med havrecrumble. De är både enkla och snabba att baka vilket gör dem perfekta att njuta av även mitt i veckan!

Ingredienser

portioner styck

Smet

  • 150 g smör, smält
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 200 g rabarber

Crumble

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk ljus sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

Smet

  1. Smält smöret och låt det svalna helt.
  2. Rör ner vetemjöl, strösocker, havregryn, vaniljsocker och bakpulver i smöret.
  3. Knäck i ett ägg i taget och rör om igen.
  4. Dela rabarbern i 1 cm stora bitar och blanda ner i smeten.
  5. Placera 12 formar i en muffinsplåt.
  6. Fyll tre fjärdedelar av formarna med smet, blir det smet över så ta fram några formar till.

Crumble

  1. Nyp ihop alla ingredienser i en skål och strö det över muffinsen.
  2. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.