Saffransbiscotti

Saffransbiscotti
Foto: Johan Hedberg (@johanhedberg)
johan hedberg
johan hedberg

Saffransbiscotti

10 ingredienser

ca 1 h

Med saffranssmak blir den goda italienska mandelskorpan perfekt till advent och julbord.

Bild lånad från Johans instagramkonto

Ingredienser

  • 1,5 dl sötmandel, skållad
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör, smält
  • 1 msk mjölk
  • 1 g saffran
  • 1 vaniljstång (alt 1 tsk vaniljpulver)
  • 1 apelsin, yttersta skalet
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta mandlarna en aning i en torr stekpanna.
  3. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke.
  4. Smält smöret, tillsätt saffran och mjölk. Blanda i vaniljen. Häll ner det i mjölblandningen.
  5. Riv i det yttersta av apelsinskalet. Knäck i äggen. Rör om och knåda sen ihop till en deg.
  6. Tillsätt slutligen mandlarna och knåda in dem.
  7. Dela degen i två delar och rulla ut till cirka 10 cm långa korvar. Lägg på ett bakplåtspapper och platta ut till cirka 2 cm tjocklek.
  8. Grädda tills de blivit helt fasta - cirka 20 minuter. Ta ut, låt svalna 3-4 minuter och skär därefter i cirka 4-5 mm tjocka skivor.
  9. Lägg skivorna på en plåt och sätt tillbaka i ugnen 5 minuter. Sätt något i luckan så det bildas en glipa som släpper ut fukten.
  10. Ta ut, låt svalna och förvara därefter i lufttät burk.