Så lagar du en perfekt ramensoppa

Duell nummer två i Efter stängning, programmet där utslagna mästerkockar möts för en chans till revansch! Här kan du se avsnittet och hitta vinnarreceptet.

Johanna Kruusval kämpar vidare i Efter stängning, programmet där utslagna deltagare från varje avsnitt i Sveriges mästerkock möts för en andra chans! Markus Aujalay är enväldig domare och avgör vem som får gå vidare i tävlingen. I det här avsnittet får Johanna tävla mot Patrik Trydefeldt om vem som gör den godaste Japanska nudelsoppan - Ramen.

Här hittar du vinnarens recept >>

Tips från Markus Aujalay

  • Få fram ordentligt med smak av umami för en mustig buljong. Umami hittar du till exempel i soja, kyckling, skaldjur och i svamp.
  • Hitta balansen mellan buljong, nudlar, grönsaker och protein (och glöm inte lägg i nudlarna...)
  • Koka med kycklingskrovet eller räkskalen i buljongen för där finns det mesta av smaken. Du hinner koka ur en hel del smak även om du bara har 30 minuter på dig,

Fler tips och recept!