Markus Aujalays bästa tips för perfekt hamburgare

Första duellen mellan utslagna mästerkockar i programmet Efter stängning gick ut på att bjuda på den godaste hamburgaren. Kolla avsnittet och recepten här!

I Efter stängning möts utslagna deltagare från varje avsnitt i Sveriges mästerkock och får chans till revanch! Markus Aujalay är enväldig domare. I avsnittet du kan se här är utmaningen att laga den bästa hamburgaren på 45 minuter. Se vem som lyckas bäst av Johanna och Eric!

Här hittar du vinnarens recept >>

3 tips från Markus Aujalay

  • Tänk på att hamburgaren eftersteks lite så du räknar med det för att få den stekgrad du vill ha 
  • Ha gärna lite extra tryck i dressingen eftersom den ska tävla med kött, bröd och övriga tillbehör
  • Dåliga pommes blir platt fall! Viktigt att dra ur stärkelsen ur potatisen så att det blir rätt krisp, kolla in Paul Kulhorns hyllade recept för fler tips!

Fler tips och recept!

  • Sveriges mästerkock 2017

    Sveriges mästerkock

    Här hittar du matinspiration och recept från matlagningstävlingen Sveriges mästerkock.
  • KF_smk

    Matnördar, se hit!

    Din köks- och bakbutik på nätet!
    Presenteras av Kökets favoriter
  • Steka och skära kött - se & gör

    Bli en mästerkock i hemmaköket

    Se & gör alla knep för att få till matlagningen precis som mästerkockarna!
  • Pauls pommes frites

    Pauls hyllade pommes

    Han tog sig ända till topp 4 i Sveriges mästerkock innan äventyret tog slut. Vi kan dock inte få nog av Paul, så vi passade på att både göra en liten intervju och en friteringsskola fullspäckade med tips från kungen av friterat.