Ruccola- och tonfiskpasta

koket.se
Ruccola- och tonfiskpasta
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Ruccola- och tonfiskpasta

11 ingredienser

ca 45 m

Lätlagad vitlöksdoftande aubergine- och tonfiskpasta toppad med ruccola.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g mezze maniche (eller annan kort pasta)
  • 1 aubergine
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 torkad peperoncini
  • 2 msk kapris
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 200 g tonfisk i bit inlagd i olja (konserv)
  • 1 rejäl näve ruccola
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och och skär auberginen i små tärningar. Lägg dem på en lutande skärbräda och strö lite salt över dem. Låt stå i 20 minuter så att lite av den bittra saften kan rinna ut.
  2. Häll tonfisken i en sil och låt oljan rinna av.
  3. Medan auberginen och övrigt tillreds koka upp lättsaltat pastavatten.
  4. Hetta upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt vitlöksklyftor och peperoncino och låt dem fräsa på låg värme tills vitlöken börjar ta färg. Öka värmen och tillsätt auberginen. Fräs tärningarna tills de mjuknat något men fortfarande är rejält spänstiga.
  5. Ta upp vitlök och peperoncino som kastas. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan al dente och häll av vattnet. Spara ett par skedar pastavatten för att ev späda med.
  7. Blanda ner kapris och persilja i stekpannan och fräs i ett par minuter. Rör sedan försiktigt ner tonfisken och ev ytterligare lite olivolja. Om det behövs späd sedan försiktigt med några droppar pastavatten. Låt alltsammans puttra på låg värme i ca 2-3 minuter, smaka av med salt och peppar. Vänd ner en näve rucola och servera genast.