Rotfruktsbuljong med rimmad oxbringa

Rotfruktsbuljong med rimmad oxbringa
Foto: TV4

En kall dag passar det bra att inleda middagen med en mustig rotfruktsbuljong. Den rimmade oxbringan ger sälta och pepparroten bryter av med sin hetta.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 100 g kålrot
  • 100 tsk rotselleri
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 0,5 purjolök
  • 1,25 liter grönsaksbuljong
  • 1 timjankvist

Till servering:

  • 4 tunna skivor kokt, rimmad oxbringa
  • 0,5 dl riven pepparrot
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Skölj och ansa selleri, palsternacka och morötter. Skär dem i mindre bitar. Skala och skär löken i klyftor. Ansa purjolöken och skär den i mindre bitar.
  2. Koka upp buljongen i en gryta och lägg i rotfrukter, lök och purjo. Tillsätt en kvist timjan och koka i ca 20 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Fiska upp timjankvisten.
  3. Riv pepparroten. Lyft upp rotfrukterna med hålslev och håll dem varma. Värm oxbringan i buljongen. Lägg upp rotfrukterna i varma sopptallrikar, slå buljongen över och lägg i oxbringan. Toppa med pepparrot och bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept