Rostad blomkål med smörad buljong

ca 45 m
4
Rostad blomkål med smörad buljong
Foto: Tv4

Helrostad blomkål med smörad buljong, färskpotatis och primörer. Supergott vegetarisk middagstips med blomkål!

30 juli 2016
Visa mer
ca 45 m
4

Du behöver

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 2 msk smör
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe färsk lök
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 100 g färsk spenat
  • 4 msk smör
  • 1 kruka persilja
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort roten på blomkålen och ställ den i en långpanna.
  3. Smeta ut 2 msk smör på hela huvudet, salta och peppra.
  4. Rosta i ugnen i ca 40 minuter eller tills den känns mjuk, ös då och då med smöret.
  5. Koka under tiden potatis i saltat vatten.
  6. Dela löken i två delar och ta bort den träiga änden på sparrisen.
  7. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och tillsätt 1 tsk salt.
  8. Sjud löken till den är mjuk, ca 6 minuter i vattnet. Ta upp med hålslev. Spara vattnet!
  9. Tillsätt sparris i samma kokvatten och koka den i 2 minuter. Spara vattnet!
  10. Häll hälften av det sparade vattnet i en bunke, ställ tillbaka kastrullen med andra hälften på spisen.
  11. Tillsätt 4 msk smör och vispa runt tills smöret har smält.
  12. Ta ut blomkålen och dela den i fyra bitar. Häll lite buljong i en djup tallrik, toppa med blomkål, potatis, lök, sparris, en klick crème fraiche och hackad persilja!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept