Varm krabbterrin

Varm krabbterrin
Foto: TV4

Varm krabbterrin som serveras med tartarsås och svart rom.

Vintips från Rolf
Charles de Fère Blanc de Blanc, nr 7425, 59 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


27 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

Tartarsås

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk schalottenlök, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 2 msk dillgurka, finhackad
  • 1 msk kapris, finhackad
  • 3 msk citronsaft
  • Peppar eller tabasco

Krabbterrin

  • 300 g krabbkött, rensat
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk selleri, finhackad
  • 3 msk rödlök,finhackad
  • 3 msk persilja, finhackad
  • 2 st ägg
  • 1 tsk worcestersås
  • 0,5 krm timjan
  • salt
  • peppar
  • sikrom

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser utom äggen.
  2. Separera äggen och rör ner gulorna i krabblandningen.
  3. Vispa äggvitorna hårt och blanda försiktigt ner dem i blandningen och smaka av med salt, peppar och timjan.
  4. Använd små formar, utstickare, till att steka krabbterrinen i.
  5. Värm upp oljan i en stekpanna och stek krabbterrinerna.
  6. Efterstek dem sedan i ugnen på 180 grader i 10 minuter.
  7. Servera dem varma med tartarsåsen och garnera med sikrom.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept