Rabarber- och mandelkaka

Från Nyhetsmorgon

Rabarber- och mandelkaka med kardemumma, serverad med citronmelissmetana och hallon.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


1 juni 2012
4

Du behöver

Mandelkaka

  • 50 g smör
  • 150 g mandelmassa
  • 2 st ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 krm kardemumma
  • 200 g rabarber

Citronmelissmetana

  • 3 dl smetana
  • 0,5 dl citronmelissjuice
  • 1 msk honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk limejuice

Gör så här

  1. Rabarberkaka
    Blanda smör och mandelmassa mjukt med visp.
  2. Vänd sedan i äggen lite i taget och till sist mjölet, bakpulver och kardemumma.
  3. Skär rabarber i mindre bitar.
  4. Fördela smeten i portionsskålar tryck sedan i rabarberbitar.
  5. Baka av i ugn 175 grader i cirka 15 minuter, låt sedan svalna.
  6. Citronmelissmetana
    Mixa honung ,citronmelissjuice, florsocker, vaniljsocker och limejuice med smetana.
  7. Servera kakan med citronmelissmetana och färska hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept