Rökt rödingröra med friterat tunnbröd

30 m
4
Rökt rödingröra med friterat tunnbröd
Foto: TV4

Krämig röding med crème fraiche, rödlök och rom. Serveras på friterat tunnbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

12 maj 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • rökt röding (ca 30g per person)
  • 3 msk gräddfil
  • 9 msk crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • 60 g röd rom, spara lite till garnering
  • salt och svartpeppar
  • dill
  • citron
  • friterat tunnbröd

Gör så här

  1. Rensa fisken.
  2. Blanda gräddfil, crème fraiche, rödlök och rom. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner bitar av fisken i röran.
  3. Lägg upp i glas. Tips! Halva serveringsglaset kan fuktas med citron och doppas i salt för de gäster som önskar lite mer sälta!
  4. Garnera med lite röd rom, dillkvist samt 0,25 citronskiva. Serveras med friterat tunnbröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept