Rökt rödingröra med friterat tunnbröd

30 m
4
Rökt rödingröra med friterat tunnbröd
Foto: TV4

Krämig röding med crème fraiche, rödlök och rom. Serveras på friterat tunnbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

12 maj 2015
30 m
4

Du behöver

  • rökt röding (ca 30g per person)
  • 3 msk gräddfil
  • 9 msk crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • 60 g röd rom, spara lite till garnering
  • salt och svartpeppar
  • dill
  • citron
  • friterat tunnbröd

Gör så här

  1. Rensa fisken.
  2. Blanda gräddfil, crème fraiche, rödlök och rom. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner bitar av fisken i röran.
  3. Lägg upp i glas. Tips! Halva serveringsglaset kan fuktas med citron och doppas i salt för de gäster som önskar lite mer sälta!
  4. Garnera med lite röd rom, dillkvist samt 0,25 citronskiva. Serveras med friterat tunnbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept