Rökt rensteksmousse

Rökt rensteksmousse
Foto: TV4

Lägg gärna moussen i en rund kransform. ”Det är så trevligt att fylla hålet med finskurna rädisor.”

26 januari 2009
Visa mer
15

Du behöver

  • 850 g rökt renstek
  • 2 dl bostongurka
  • 0,75 dl riven pepparrot
  • 5 dl crème fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • peppar från kvarnen
  • 3 gelatinblad
  • olja till formen

Gör så här

  1. Dela rensteken i mindre bitar och ta bort eventuella hinnor. Finfördela steken i matberedare. Blanda renstek, gurka, pepparrot och crème fraiche. Vispa grädden och vänd ner den. Smaka av med peppar från kvarnen.
  2. Blötlägg gelatinbladen. Krama ur dem och smält dem på svag värme. När de svalnat, rör ner dem i smeten och blanda noga.
  3. Olja en kransform och slå ner smeten. Dunka formen i bänken ett par gånger, så att eventuella luftbubblor försvinner. Täck över och ställ formen kallt i minst 4 timmar.
  4. Stjälp upp moussen på ett vackert fat. Garnera med sallat och tunt skivade rädisor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept