Boxholmsråraka

30 min
4
Boxholmsråraka
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 4 st medelstora potatisar, fast och grovriven
  • 1 st gul lök, grovriven
  • 75 g grovriven ost
  • 2 msk smör till stekning
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillbehör

  • g löjrom
  • 4 st schalottenlökar, finskuren
  • 1 dl dill, finskuren + ev dillvippor till garnering
  • 2,5 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Lägg den rivna potatisen i en handduk och vrid ur all vätska.
  2. Blanda potatis lök och ost krydda med salt och peppar.
  3. Forma potatisen till små puckar och stek dem gyllenbruna i smör 4–5 minuter på varje sida.
  4. Lägg upp dem på hushållspapper för att ta bort överflödigt smör.
  5. Servera rårakorna på fat, garnerade med turkisk yoghurt, sikrom, schalottenlök och dillkvistar.
  6. Vrid lite svartpeppar på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept