Rödlökspannacotta på kavring

20 m + 2,5 h
10 - 15
20 m + 2,5 h
10 - 15

Du behöver

  • 10 skivor kavring, utan kanter
  • 75 g smör, smält
  • 4 gelatinblad
  • 300 g färskost
  • 2,5 dl crème fraiche, 34 %
  • 1,5 rödlök, skalad och finhackad
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm mald vitpeppar
  • 0,5 dl röd stenbitsrom
  • 0,5 dl svart stenbitsrom
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Mixa kavringen med det smälta smöret. Klä en fyrkantig form, 25 x 25 centimeter, med smörpapper. Tryck ut smulorna i formen.
  2. Blötlägg gelatinbladen i cirka 5 minuter. Rör ihop färskost, crème fraiche, rödlök, pressad citron, salt och vitpeppar. Ta upp gelatinbladen. Krama ur vattnet och smält dem i en liten kastrull på svag värme med 1 deciliter färskostblandning. Blanda sedan ner resterande färskostblandning.
  3. Bred ut pannacottan över kavringsbotten med en slickepott. Var noga med att få den jämn. Ställ formen i kylskåp och låt stå i minst 2,5 timme, gärna 4–5 timmar.
  4. Skär upp pannacottan i bitar, cirka 5 x 5 centimeter stora rutor, eller stansa ut i valfri form. Garnera varje pannacottaruta med lite stenbitsrom. Svart rom på vissa, röd rom på andra. Toppa med små blad av färsk timjan.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Catarinas vinnarbok

Varje Dag Är En Fest – Vinnare Av Sveriges Mästerkock 2016 Läs mer

Fler goda recept