Rödbetssallad med yoghurtdressing

Rödbetssallad med yoghurtdressing
Foto: TV4

En riktigt smakrik rödbetssallad med ordentlig syra i såsen. Ta vara på de späda rödbetsbladen och använd dem som sallatsblad. Komplettera annars med rucolablad är också gott. Vill du har en smalare sallad – ta den mindre mängden olivolja.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg små rödbetor med blast
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 75 g valnötskärnor
  • 0,5-1 dl olivolja
  • 2 msk vinäger
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Dressing: Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i 1 timme tills ca 2 1/2 dl återstår. Hacka valnötterna. Vispa ihop yoghurten med olja och vinäger. Blanda också i grovt hackade valnötter samt krossade vitlöksklyftor. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka rödbetorna med skal på. Skala dem och skär rödbetorna i klyftor.
  3. Häll dressingen över rödbetorna. Låt stå kallt i 1 timme. Det går också att lägga upp rödbetorna direkt på fat med blast eller salladsblad och ringla över yoghurtsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept