Smörrebröd med jordärtskockskräm

45 min
4
Smörrebröd med jordärtskockskräm
Foto: TV4
45 min
4

Du behöver

Jordärtskockskräm

  • 4 st skalade jordärtskockor
  • 0,25 dl grädde
  • 0,25 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 70 g knaperstekt bacon
  • 4 st skivor rågbröd
  • Krasse
  • Svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Jordärtskockskräm
    Koka jordärtskockorna i lättsaltat vatten tills de blivit mjuka.
  2. Häll av vattnet. Tillsätt grädde, lite av mjölken samt smöret.
  3. Låt sjuda upp och mixa sedan alltsammans till en slät kräm. Smaka av med en nypa salt. Låt svalna.
  4. Tillbehör
    Skär tunna skivor av rågbrödet och rosta båda sidorna lätt i stekpanna. Skär bacon i tunna skivor och knaperstek den.
  5. Lägg upp på en tallrik och bred på ett lager kall jordärtskockskräm och fördela krassen över krämen.
  6. Toppa med smulad bacon och svartpeppar efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept