Råstekt hummer med isade lingon och bryntsmörhollandaise

30 m
2
Råstekt hummer med isade lingon och bryntsmörhollandaise
Foto: Jasmin Fazlagic
30 m
2

Du behöver

  • 2 färska humrar
  • 200 g färska lingon
  • 200 g saltat smör
  • 1 citron
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 3 äggulor
  • salt och svartpeppar
  • smör, att steka i

Servering

  • torkade lingon, mixade till ett pulver

Gör så här

  1. Blanchera hummern i 2 minuter. Kyl ner och skala försiktigt så du för ut hela och jämna stjärtar.
  2. Mixa lingonen eller kör igenom en råsaftcentrifug, sila juicen och frys i en form.
  3. Bryn smöret till gyllenbrun färg och det börja dofta nötigt, ställ åt sidan så smöret svalnar lite. Vispa gulorna luftiga med vinägern och häll i sakta den rumstempererade smöret, smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  4. Stek hummerstjärtarna i rikligt med smör ca 2-3 minuter på varje sida.
  5. Skrapa den frysta lingonen med en gaffel till lingonsnö.
  6. Lägg upp snyggt på tallrikar och servera allt tillsammans.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept