Råstekt blomkål med vitlök, chili och rosépeppar

Grönsakstillbehör av både stekt och rå blomkål med sötma, chilisting, knaprighet och fräschör.

Receptet kommer från programmet Riktiga Karlar.

29 september 2016
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 800 g blomkål
  • smör, till stekning
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 färsk röd chili, finhackad
  • 0,5 tsk rosépeppar
  • salt, efter smak
  • färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Skär bort rotstocken från blomkålen och skär den i mindre bitar. Finhacka eller riv blomkålsbuketterna.
  2. Bryn bitarna av rotstock i rikligt med smör på medelhög värme.
  3. Sänk värmen och lägg i vitlök, chili och rosépeppar.
  4. Fräs i några minuter till så att vitlöken mjuknar.
  5. Salta, blanda i den rårivna blomkålen och lite hackad koriander och servera som tillbehör till korv, nötkött eller tofu.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept