Rårörda hjortron

Rårörda hjortron
Foto: Tv4
Alexander Pelli ny
Alexander Pelli ny

Rårörda hjortron

3 ingredienser

20 m + tid i kyl

”Rårörda hjortron, eller mylta som det även kallas, är ett superenkelt och gott alternativ istället för att koka sylt på hjortronen. Myltan blir lösare än en traditionell sylt. Lycka till!” /Alexander Pelli

Här hittar du recept på hjortronsylt >>

Ingredienser

portioner sats
  • 225 g hjortron, eko
  • 0,5 citron, eko
  • 115 g strösocker (ekologiskt) [1,25 dl]

Gör så här

  1. Se till att använda färska eller avrunna och tinade bär.
  2. Pressa citronen och rör samman allting i en burk, förslut burken och lämna i rumstemperatur. Rör i burken ett par gånger då och då.
  3. Efter någon timme när sockret lösts upp så ställ burken i kylen. Redo att servera nästa dag, rör i myltan innan servering.