Räksallad med grön sparris och citroninlagd avokado

30 m + inläggning
4
Räksallad med grön sparris och citroninlagd avokadoNY
Foto: Cecilia Möller
30 m + inläggning
4

Du behöver

  • 600 g färska räkor med skal

Citroninlagd avokado

  • 2 mogna avokado
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 1 dl socker
  • 0,5 röd chili

Sallad

  • 500 g grön sparris
  • 1 huvud fänkål
  • 0,5 huvud romansallad
  • 0,5 citron, skalet
  • olivolja
  • salt

Sojamajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk soja

Serveras också med

  • 2 ägg, krämigt kokta, skalade och halverade
  • 2 krukor körvel
  • 1 citron, riven

Gör så här

  1. Skala räkorna efter konstens alla regler. Spara och frys in skalen till t ex skaldjursfond eller fiskgryta.
  2. Citroninlagd avokado
    Koka upp citron, socker och chili. Kyl ner. Dela avokadon i klyftor och låt ligga i lagen. Gärna över natten.
  3. Sallad
    Koka all sparris förutom 4 st snabbt i saltat vatten. Skiva övrig sparris tunt med potatisskalare och lägg i kallt vatten.
  4. Skiva fänkålen tunt på mandolin. Dela romansallad i mindre bitar. Dressa upp salladen med citronskal, olivolja och salt innan servering.
  5. Sojamajonnäs
    Blanda ihop och smaka ev. av med mer soja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept